Пролетта дойде в 29.СУ с картините на осмокласничката Дарина Якимова, която откри първата си самостоятелна изложба на 21 март. Коридорът на партерния етаж грее с цветовете на лавандулови полета, слънчогледи и маргаритки, кара ни да мечтаем за морски брегове и планински върхове. Неслучайно изложбата е озаглавена “Вярвай в пролетта”. Тя е зов за красота, свобода и взаимност.

Гости на откриването бяха съучениците на Дари от VIII “б” клас, нейни почитатели от 6. клас и любимите й учители. Младата художничка ги провокира, като им раздаде малки картички, изрисувани с пролетни цветя. Всеки трябваше да напише върху тях името на рисунката, която му харесва най-много. Вотът стартира с висока избирателна активност, като някои от гостите гласуваха с няколко бюлетини, защото фаворитите им бяха повече от един. Победител е магнетичната картина “Къщичката на слънчогледите”.

Дари учи в една от паралелките ни с профил “Софтуерни и хардуерни науки” и е член на Ученическия съвет в 29.СУ. Рисува неуморно. Подарила е картини на всичките си учители и приятели, нейни рисунки украсяват и дирекцията. Щастлива е, че 29.СУ й дава възможността да представи творбите си и организира първата й самостоятелна изложба. Признава, че рисуването е спасителният пояс, който я вади от сивотата на деня и й връща вярата в красотата на живота. За реализирането на изложбата много й помага друг голям талант на училището – г-жа Диана Минева, учител на децата от подготвителната ни група и художник.

С изложбата на Дарина започнаха Пролетните празници в 29.СУ, които ще продължат до края на месеца и ще завършат с концерт на 31 март.